Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви в петък, че се

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви в петък, че се
Коментари Харесай

Гърция подготвя допълнително облекчаване на COVID мерките

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис заяви в петък, че се изготвя пътна карта за в допълнение облекчение през май на ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид, съобщи в. „ Катимерини ”.

Въпреки че индикатори като брой на смъртните случаи остават на високи равнища, има съвпадане в преценките, че пандемичната вълна отслабва, което съгласно Плеврис, ще разреши Великден да бъде прекаран в конюнктура „ по-близка до естественото ”.

„ В момента, въз основа на епидемиологичните данни, с наближаването на лятото ще пристъпим към в допълнение понижаване на ограниченията ”. сподели министърът.

„ Не сме толкоз изплашени от броя на случаите, тъй като в този момент формата на пандемията е друга, само че все пак следим деликатно дали тези случаи оказват напън върху националната здравна система ”, уточни Плеврис.

Той посочи, че „ всяко понижаване на ограниченията през лятото ще бъде преразгледано като цяло, тъй като учените и от Европейската организация по медикаментите, и от Европейския център за надзор на болесттите имат доста опасения за есента ”.

 
Източник:БТА  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР